Hoeveel dagen duurt een cursus?

De kitesurfcursus bestaat uit 4 niveaus die je kunt volgen over minimaal 2, maximaal 4 dagen. Wij raden u aan niveau 1 en 2 op dezelfde dag te volgen en niveau 3 en 4 op twee verschillende dagen, om uzelf niet te veel te vermoeien.

Is het mogelijk om privé-les te krijgen?

Wij hebben verschillende formules; pakketten van uren, à la carte, in groep of privé.

Voor meer informatie over de verschillende pakketten en hun prijzen kunt u terecht op deze pagina’s:

Groepsles

Privéles

Zijn alle noodzakelijke uitrustingen in deze prijzen inbegrepen?

JA! In de prijs van de lessen zijn alle benodigde apparaturen inbegrepen. Neem kleding mee die bij het weer past, een zonnebril en zonnecrème

Hoe lang duurt het om te leren kitesurfen?

De snelheid waarmee je kunt leren kitesurfen varieert van leerling tot leerling, maar gemiddeld varen onze leerlingen al na 3-4 lessen. Privélessen duren 2 uur en groepslessen duren 2,5 uur (maximaal 2 studenten). Je hebt maar één les nodig om deze prachtige sport te ontdekken!

Wanneer/waarom wordt mijn kitesurfles geannuleerd?

Als de wind te licht (minder dan 12 knopen) of te sterk (meer dan 27 knopen) is, worden de kitesurflessen afgelast.

Het is ook mogelijk dat de windrichting niet goed is, daarom stellen wij andere geschikte plekken in de regio (Nederland) voor.

Is kitesurfen een riskante sport?

Kitesurfen wordt als een risicovolle sport beschouwd omdat het potentiële gevaren oplevert.
Maar net als bij duiken, paragliden of autorijden, als je eenmaal de veiligheidsprocedures hebt geleerd,
wordt het zonder zorgen beoefend.

Dus maak je geen zorgen, wees gewoon streng en voorzichtig.

Do you have to be strong for kitesurfing?

Nee, je hoeft niet sterk te zijn om te kitesurfen. De kracht van de vlieger komt op je harnas terecht. Het kan bereden worden als een fiets. Er zit geen kracht in je armen.

Kan ik alleen beginnen met kitesurfen?

Moet je sterk zijn om te kitesurfen?
in een erkende school en door een IKO gecertificeerde instructeur.

Dit is de enige manier om met kitesurfen te beginnen.

Is er een minimum gewicht om te hebben?

Er wordt meer rekening gehouden met de lichamelijke conditie en de zwemvaardigheid dan met het gewicht, maar desondanks is een minimumgewicht van 40 kg noodzakelijk, u kunt beginnen tussen 12 en 14 jaar, afhankelijk van uw morfologie.

Is er een restaurant in de buurt?

De school bevindt zich opde concessie van de RBSC Royal Belgium Sailing Club een van de coolste beachclubs aan de Belgische kust met een beachbar / restaurant.

De club beschikt ook over kleedkamers, douches en tuinslangen om uw uitrusting af te spoelen.

Is kitesurfen vermoeiend?

Hoewel kitesurfen een intensieve sport is, kunnen mensen van alle niveaus het beoefenen. Wij bevelen onze studenten echter aan onze aanbevelingen op te volgen. De stappen 1 en 2 kunnen in één dag worden voltooid. De stappen 3 en 4 moeten binnen 2 dagen worden voltooid.

Verkoopt u uitrusting?

Wij verkopen geen kitesurfmateriaal. Wij werken echter samen met de kitesurfwinkel BILLYKITE, gevestigd in Brussel. In deze winkel krijgt u advies, service en kwaliteitsuitrusting, aangepast aan uw behoeften.

RKSS BONUS: Alle studenten die lessen bij RKSS hebben gevolgd, krijgen 10% korting op al het nieuwe materiaal, behalve op de promoties van het jaar. (Kitesurf, twintip board, wetsuits en accessoires)

De BILLYKITE-winkel verkoopt ook online: www.billykite.be coupon: RKSS

Wanneer ben je beschikbaar?

Om te weten of er nog plaats is op de door u gekozen datum, gaat u naar de pagina Reserveringen om de verschillende beschikbaarheden te bekijken.

Hoe reserveer ik een kitesurfles?

Ga naar de pagina Reserveringen, maak een profiel aan, van daaruit heeft u toegang tot de beschikbaarheid van de instructeurs en de online kalender. Kies datum, tijd, type cursus en leraar alsook taal, verzeker uw plaats in het schema door een voorschot van 40€ te betalen. U ontvangt een bevestigingsmail, een herinnering 3 dagen voor de les en een e-mail/sms de dag voor uw les met uw definitieve lesrooster en alle nuttige informatie met betrekking tot uw les.